A 2012-2013. tanév eseményei:


Ballagás

Június 15-én elballagtak iskolánk végzős diákjai. Nyolcadikosaink többsége továbbra is városunkban marad, itt folytatják majd középiskolai tanulmányaikat.
Sok sikert kívánunk nekik az elkövetkező évekhez!

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Családi sportdélután iskolánkban

Április utolsó napján tartottuk a már hagyományossá vált családi sportdélutánunkat. A tanítási órák után a mozgás és versenyzés vette át az uralmat iskolánk udvarán. A közös, zenés bemelegítést követően játékos feladatokból álló váltóversenyen mérették meg magukat a vállalkozó szelleműek, majd a sok nézőt vonzó foci házibajnokság következett, melyen a döntőt tanulóink legjobbjai a felnőttek ellen vívták. A heroikus küzdelmet végül tizenegyesekkel a diákok nyerték.
Közben különböző sportágakat próbálhattak ki több helyszínen az érdeklődők. Birkózás és asztalitenisz, valamint népi játékok várták a mozogni vágyókat.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Programajánló: Családi sportnap

Április 30-án (kedden) délután 14 órától családi sportnapot tartunk. Programjaink között szerepelnek sportbemutatók, váltóversenyek, népi játékok és foci házibajnokság.
Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk akár nézőként, akár aktív résztvevőként!

Kék Bolygó Hete - színes programokkal

Minden évben a víz világnapjának környékén tartjuk iskolánkban a Kék Bolygó Hetét.
Ilyenkor a természetvédelem, a környezettudatos gondolkodás áll a középpontban. Idén kiemelt témaként a hazai nemzeti parkok szerepeltek. A hét során délutánonként filmvetítések, gyalogtúra, ásványvásár tette színessé iskolánk életet. Kreatívabb tanulóink szelektíven gyűjtött hulladékokból készíthettek játékokat.
Pénteken zárásként megtartottuk a Kék Bolygó Napját. Ekkor tanulóink megtekinthették társaik előzetesen készített bemutatóit nemzeti parkjainkról, majd rajzban és totóval számot adhattak a héten megszerzett tudásukról. A hangulat a kutyabemutatónál hágott tetőfokára, egyensúlyt teremtve a tudományos munka és a szórakozás között.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Március 15.

Iskolánk Petőfi Sándor szellemiségének megidézésével ünnepelte a magyar szabadságot.
A nyolcadik osztályosaink által előadott megemlékezés a szívünknek oly kedves költő látomásverseivel ébresztette fel a szabadságvágyat, buzdító hangvételű költeményeivel nemzetünk melletti kiállás erkölcsi nagyságát hirdette. A szavalatok közben az ötödikes Csőke Bence, mint "juhász" a nép ajkán született és hagyományozott történeteket mesélt e rendkívüli élet fordulatairól, kifejezve azt a szeretetteljes köteléket, mely a magyarságot és a róla, érte éneklő poétát egymáshoz fűzi. A történetekre az ősi magyar versforma állhatatos kereséséről szóló, Petőfitől származó gondolatok feleltek. A szép, őszinte szavak ereje áthatotta a termet. Így szívébe zárhatta mindenki A magyarok istene utolsó sorait: "Véget ér már a hétköznapi vesződség,/ Várd örömmel a szép, derült ünnepet!"

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Rajzolásból strandolás

Látszólag semmi köze a két dolognak egymáshoz, de akkor mégis hogyan kerülhetnek egy címbe?
Elárulom.
Az ötödikes Bozó Dávidnak köszönhetjük. Ő az, aki rajztehetségét kamatoztatva eljuttatta osztályunkat egy kiadós strandolásra.
A "Nyári élményem Gyopárosfürdőn" című rajzpályázaton indulva 3. helyezést ért el, amivel az értékes nyeremények között az osztályának, az 5. d-nek szóló belépőt is nyert az élményfürdőbe.
A tavaszias hétvégén a csapat kihasználta a lehetőséget és egy teljes napot a vízi élvezeteknek szenteltünk. Testnevelő szakos osztályfőnökük szívét melengető ügyességgel úsztak, csúsztak, vízi-vonatoztak, míg "ráncos-bőrűvé" nem áztak.
Az élményekért köszönetünk nem csupán Dávidnak szól, hanem a fürdőnek a felajánlásért és az 5.d osztályt elkísérő szülőknek is, akik példamutató, a gyerekekével versenyző lelkesedéssel vetették magukat a habokba és a közös játékba.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Farsang

Hagyományainkhoz híven szombat délelőtt farsangi mulatságot rendeztünk.
A reggel télűzéssel kezdődött, válogatott hangszerekkel (lyukas kotla, fakanál, kereplő, duda), busó vezetésével és kiszebábok iránymutatásával ébresztette a városrész szunnyadó lakóit a harsány nebulósereg. Ezt követően a 4. d osztály kiszeégetéssel kergette el a telet.
A nap programja az ötödikesek "Őskori életképek" című vidám műsorával folytatódott,majd két táncos bemutatót élvezhettünk. Őket követték az egyéni jelmezesek. Végül a szülői asszonykórus teremtett fergeteges hangulatot.
A tombolahúzás és az eredményhirdetés után nyereményeikkel és díjaikkal elégedetten, vígan távoztak tanulóink.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Farsangi meghívó!

A Rákóczitelepi Iskola 2013. február 23-án 8.30 – 12.00 között tartja Farsangi mulatságát.
A program vidám, hangos, kereplős - fakanalas - fazekas felvonulással kezdődik, majd láthatunk télűző-tavaszváró kiszézést, kiszeégetést. Ezek után betekintést nyerhetünk egy őskori család mindennapjaiba az 5. d jóvoltából, majd táncbemutatók következnek. Természetesen nem maradhat el az egyéni jelmezesek felvonulása és a tombolahúzás sem. A szünetekben eszem-iszom, dínomdánom várja az éhes és szomjas tanulósereget.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Karácsonyi gála

December 21-én karácsonyi hangulatban telt a délelőtt iskolánkban.

Az alsó tagozatosok játszóházban élhették ki kreativitásukat, majd tanulóink műsorral köszöntek el egymástól a téli szünet előtt. Elsőként a Bácska utcai óvodások kedveskedtek nekünk betlehemes játékukal, majd a második osztályosok elkalauzolták a közönséget a Mikulás otthonába. A harmadik osztályosok betlehemi élőképpel idézték fel Jézus születésének varázslatos titkát. A negyedikesek Holle anyó meséjét adták elő. A felsősök Fekete István December című novellájának átdolgozásával lepték meg a kisebbeket. Jelenetük üzenete szerint földi életünk a legszebb ajándék a világon. Az osztályok műsorszámait egyéni produkciók színezték: tánc, furulya-és énekszó töltötte be a termet.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Egészségnevelési hét

Az iskolában november 5. és 10-e között megrendezésre került az immár hagyománnyá vált egészségnevelési hét, melynek során változatos programokon vehettek részt a gyerekek.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Hagyományőrző nap

Október 27-én 13. alkalommal rendeztük meg Hagyományőrző napunkat.

A programokat Gárdonyi Géza (1863. augusztus 3. – 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus halálának 90. évfordulója és Eger várának utolsó ostroma -1552. október17, amely a várvédők törökök elleni sikerével zárult - köré szerveztük. Előadást hallhattak tanulóink Gárdonyi Géza életéről és a török korról, részleteket néztek az Egri csillagok c. filmből, vár makettet készítettek és kártyavárat építettek, logikai feladatokkal csiszolták elméjüket. Korabeli vásárok forgatagát idéző zsibvásáron adtak-vettek, majd közös ebéddel és a törökméz kóstolásával zártuk a napot.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Október 23.

Az 1956-os forradalomra iskolánk pénteken emlékezett.

A nyolcadikosok műsora felidézte a korszakot: a kommunista diktatúra rettenetét, valamint a forradalmárok emberségét, bátorságát és szabadságvágyát. Az ünnepség alatt a főként kisdiákokból álló közönség megismerte a nagyapák, dédapák küzdelmét. Az ötvenhatos fiatalok jövőért – értünk - hozott áldozatát Albert Camus felejthetetlen szavaival méltatták a szereplők: "… A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon …".

A nyolcadikosok műsora méltó ünneplése volt ennek a történelmi örökségnek.

Képeinkhez látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Iskolai évnyitó

Ünnepélyes tanévnyitónkat augusztus 31-én tartottuk iskolánkban. Bensőséges hangulatú évkezdésünkön készült képeinket az alábbi linken megtekintheti!

Látogasson el a "Galériák" oldakunkra! >>>

Évkezdés hírei:

Tankönyvosztás időpontja: 2012. augusztus 30. 16.00-18.00-ig.

Javítóvizsgák időpontja: 2012. augusztus 28. (kedd) 8.00 órakor.

Ünnepélyes tanévnyitónkat 2012. augusztus 31-én (pénteken) 16.30-tól tartjuk a rákóczitelepi iskolában.

Első tanítási nap: szeptember 3. (hétfő)



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!