A 2014-2015. tanév eseményei:


Aktuális információk:

Iskolánk, mint minden nyáron, idén is tart ,ügyeletet. Hivatalos ügyek intézése az alábbi időpontokban lehetséges:
2015. 07. 01. (szerda) 8.00-12.00
2015. 07. 08. (szerda) 8.00-12.00
2015. 07. 15. (szerda) 8.00-12.00
2015. 07. 22. (szerda) 8.00-12.00
2015. 07. 29. (szerda) 8.00-12.00
2015. 08. 12. (szerda) 8.00-12.00
2015. 08. 19. (szerda) 8.00-12.00

A javítóvizsgák időpontja:
2015. augusztus 25. 8.00

Tanévzáró ünnepély

2015. június 18-án iskolánkban lezártuk a 2014/2015-ös tanévet. Tanulóink számára végre elkezdődött a VAKÁCIÓ. Jó pihenést kívánunk nekik!
Az ünnepélyes tanávzáróról képes beszámolónkat az alábbi linken megtekinthetik!

"Galériák" oldalunk >>>

Ballagás

Június 13-án elballagtak nyolcadikos diákjaink.
Kilenc végzősünknek sok sikert és jó eredményeket kívánunk az elkövetkezendő évekre! Reméljük, bárhová is viszi őket az útjuk, a nálunk kapott tudás által magabiztosan állják majd meg helyüket!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Együtt a Család - családi sportnap

Május utolsó hetében, május 29-én rendeztük az év egyik legnagyobb eseményét, a családi sportnapunkat.
Iskolánk 85. éves fennállásának tiszteletére 85 km-es vátófutást szerveztünk, melyen 85 vállalkozó kedvű sportember futott 1-1 kilométert az iskola díszoklevelével.
Közben sportbemutatókon, népi és ügyességi játékokon, kötélhúzó házibajnokságon és váltóversenyen vehettek részt a jelenlévők, majd egy barátságos foci rangadóval zártuk a napot.

"Galériák" oldalunkon bővebben mesélnek a képek! >>>

Kék Bolygó hete

Március a természet ébredésének hónapja, ekkor a világon mindenütt a figyelem középpontjába kerül a természet és a természetvédelem. Így történik ez iskolánkban is már évek óta.
Március 23-27-ig tartottuk a Kék Bolygó hetét, mely során minden délután a környezetvédelemmel és a vízzel kapcsolatos prgramok várták tanulóinkat. A hetet a Kék Bolygó napjával zártuk, amikor előadásokon, vetélkedőkön összegezhették a héten megszerzett tudást.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Városi Természettudományos verseny

Iskolánk tanulói március 23-án részt vettek a református iskola által rendezett komplex természettudományi versenyen, melyen 6 iskola, 16 csapata vetélkedett.
Tanulóink mind a három korcsoportban indultak. A verseny szervezői a fény évéhez és a környezettudatos gondolkodáshoz kapcsolódó komplex tárgyi tudást igénylő feladatok megoldásával tették próbára a tanulók kreativitását és gyakorlati gondolkodását.
A 3-4. osztályosok és az 5-6. évfolyamosok egyaránt a 3. helyezést hozták haza.

Az oklevelet nagy méretben itt tekintheti meg! >>>

Általános iskolába történő beíratás!

Ezúton értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2015/2016. tanévre történő általános iskolai beíratásokra intézményünkben az alábbi időpontokban kerül sor:

2015. április 16-án (csütörtökön) 8.00 órától 19.00 óráig
2015. április 17-én (pénteken) 8.00 órától 18.00 óráig

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni:

A gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártya)

Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Nyilatkozat életvitelszerű lakcímről.

Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására.

A beíratáskor kérjük bemutatni a beírató személyének igazolására szolgáló dokumentumot.

A pontos és gyors ügyintézést segíti, ha magukkal hozzák a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Megemlékezés az 1848-1849-es forradalomról és szabadságharcról

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc nemzetére irodalmi műsorral emlékezett az iskola. Az ünnepélyen részt vettek a Bácska utcai óvodások is.
A felső tagozatosok "Szeretlek, népem, mindhalálig" című emlékműsorában megelevenedtek a márciusi ifjak bátor tettei, nemzetünk közel százhetven éves kívánságai. Szereplő és közönség együtt tett esküt a magyar szabadságra a Nemzeti dalt közösen szavalva, így a legkisebbek is átélhették Petőfi Sándor örökbecsű strófáinak üzenetét.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Iskolai nyílt napok

Iskolánk február 24-én és 25-én nyílt napot tartott a nagycsoportos óvodások és szüleik számára.
Vendégeink elméleti és gyakorlati foglalkozásokon ismerkedhettek meg intézményünk szokásaival, környezetével és családias hangulatával.

Galériánk >>>

Nyílt napok!

Iskolánk 2015. február 24-én és 25-én tartja nyílt napjait nagycsoportos óvodásoknak, alsó tagozatos kisiskolásoknak és szüleiknek!

Programjaink:

2015. február 24. (kedd) 08.00-12.00:

08.10-08.55 : informatikai játékok, barkács, énekes körjátékok
09.10-09.55: olvasás óra 2. d osztályban
10.10-10.55: kölyök atlétika foglalkozás
11.10-11.55: beszélgetés az iskolára való felkészülésről, fejlesztő foglalkozás

2015. február 25. (szerda) 09.00-11.00

09.10-09.55: matematika foglalkozás 2. d osztályban
10.10-10.55: természettudományos kísérletek gyermekszemmel

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tekintse meg hivogató plakátunkat nagy méretben! >>>

Farsang

Iskolánk 2015. február 20-án, pénteken rendezte meg hagyományos farsangi összejövetelét.
A mulatság a tél elűzésével kezdődött. A diákok az iskola körüli felvonulás során kereplővel, dudaszóval, majd kiszebáb égetéssel igyekeztek távozásra bírni a telet.
A program a negyedikes lányok táncával folytatódott, majd az első és második osztályosok közös mondókája és matróztánca következett. Ez után a 7. d osztályosok Piroska és a Farkas modernizált meséjével szórakoztatták az egybegyűlteket, végül a negyedikesek tánccal mutatták be, milyen egy iskolai tízperces szünet.
A műsorok után az egyéni jelmezesek felvonulására került sor. A maskarások bemutatkozását a vállalkozó kedvű, táncos lábú szülők és pedagógusok vidám előadása követte. A programot tombolahúzás és eredményhirdetés zárta.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Karácsonyi ünnepség

Karácsonyra készülvén ünnepi hangulatban telt tanulóink utolsó tanítási napja. Az apróságok díszeket készítettek lelkesen, a nagyobbak furmányos társasjátékokat próbálhattak ki.
Jézuska is bekopogott, ajándékait az ADRA, az Adventista Szeretetszolgálat adta át nagycsaládos gyerekeknek a délelőtt folyamán. Az iskola diákjai karácsonyi műsorral hálálták meg a szeretetet. Ünnepségünket a negyedikes Farkas Mihály és Farkas István kürtön és trombitán előadott játéka nyitotta meg. A Bácska utcai óvodások karácsonyi versekkel és dalokkal kedveskedtek az iskolásoknak. A második osztályosok bábjátékot adtak elő a Megváltó születésének történetéről. Bemutatójuk igazi ünnepi ajándék volt, hiszen a bábokat is maguk készítették. Ezután a felsős diákok versei és az énekkar fellépése következett, majd meglepetésként az ötödikesek betlehemest játszottak. Eközben a kis Jézuska sem volt tétlen, hiszen a műsor végén megjelentek az általa hozott ajándékok.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

További képeket talál ezen a linken:

Még több kép >>>

Hagyományőrző nap

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézménye idén ünnepli fennállásának 85. esztendejét. A tantestület, a szülők, az iskola tanulói és az öregdiákok iskolatörténeti hagyományőrző napon, 2014. október 22-én tisztelegtek a múlt előtt.
Délelőtt a népiskolai oktatás gazdag örökségéből merítve rendhagyó feladatokkal elevenítették fel az alapítás körüli időket. A foglalkozásokat korabeli tankönyvek szemelvényei alapján tartották.
Délután öregdiákok idézték fel emlékeiket. Ebben segített dr. Héjja Julianna levéltáros, aki Rákóczitelep, valamint az iskola történetéről tartott előadást. A rendezvényen Hegyesi Tibor festőművészt is méltatták, illetve Németh Józsefné Gondolatfoszlányok című írásából hallhattak részleteket.
A nap szórakoztató programmal zárult: estére az iskola átalakult "kísértetkastéllyá".
Rövid képes beszámolónkat az alábbi linken megtekintheti!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

További képeket talál ezen a linken:

Még több kép >>>

Október 23. - A szabadság ünnepe

Az 1956-os forradalomra a tagintézményünk irodalmi összeállítással emlékezett. A hatodikos tanulók műsora felidézte a korszakot: a kommunista diktatúra rettenetét, valamint a forradalmárok emberségét, bátorságát és szabadságvágyát. Az ünnepség során megismerhettük a nagyapák, dédapák küzdelmét.
Az ötvenhatos fiatalok jövőért – értünk - hozott áldozatát Albert Camus felejthetetlen szavaival méltatták a szereplők: "… A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon …". Tanulóink árvácskák ültetésével tisztelegtek a múlt előtt.

A képekért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

Szelektív hulladékgyűjtés iskolánkban

Október 8-án az Öko-iskola címhez és a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került iskolánkban a PET palack és papírgyűjtés. A tanulók osztályonként hordták össze a flakonokat, újságokat, szórólapokat, könyveket, kartonokat az újrahasznosításra. Diákjaink összesen 2 799 kg PET palackot és papírt gyűjtöttek. A legtöbbet gyűjtött a 7. d osztály, őket követte a 6. d és a 4. d osztály. A gyűjtésbe az óvodások és a szülők is bekapcsolódtak.

A program képeiért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

Város-körzeti mezei futóverseny

Október 7-én idén is megrendezték a hagyományos futóversenyt a bogárzói lovaspályán.
Horváth Miklós 7.d osztályos tanulónk gyönyörű versenyzéssel megnyerte korcsoportja futamát.

A róla készült képekért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

Október 6. - Isten hozzád szabadságom keresztfája

2001 óta október hatodika nemzeti gyásznap. Ezen a napon az állami lobogót félárbocra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót, az iskolákban megemlékezést tartanak. Iskolánk irodalmi összeállítással idézte fel a múlt örökségét, az aradi vértanúk alakját. Emlékműsoruk főhajtás volt az 1848-1849-es szabadságharc leverését követő kegyetlen megtorlás áldozatai előtt. Juhász Gyula és Ady Endre versei révén szólalt meg a tábornokok szabadságba és igazságba vetett hite. Az énnekkar Az aradiak nótája által énekszóval mesélt bátorságukról, a dallam a halállal és igazságtalansággal szembenéző mártírok lelki békéjét ajándékozta hallgatóságának.
Az Aradon kivégzett 13 honvédtábornok: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

A képekért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

Takarítási Világnap

Jelszava: Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon.

A Takarítási Világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja,arra buzdítva a Föld lakóit, hogy tisztítsák meg, varázsolják élhetőbbé a környezetüket, és az eredményt lehetőleg hosszú távon őrizzék meg.
Október elsején ennek jegyében rendeztünk takarítási napot iskolánkban. Tanulóink a programot délután teljesítették, a tantermek, padok takarításával, falradírozási versennyel és a külső környezet rendbetételével aktívan részt vállaltak a programban, méltók voltak iskolán Öko hírnevéhez.

A képekért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

Sportdélután Kardoskúton

Szeptember 24-én alsós tanulóink a Kardoskúti Tagintézménybe látogattak, hogy egy kellemes, napsütötte délutánt töltsenek együtt az ottani diákokkal az aktív, sportos élet jegyében.

Az itt készült képekért látogasson el "Galériák" oldalunkra! >>>

III. Rákóczi Fesztivál

Szeptember 13-án az év legnagyobb helyi eseménye zajlott Rákóczitelepen. Már hagyomány, hogy a hónap egyik szombatján falunapot tartanak. A Rákóczitelepi Vasas Sportpályán szervezett programon részt vett a DumaSzínház, élvezhettük a Dél-Békés Mentőcsoport roadshow-ját, valamint ingyenes ugrálóvár, játékos versenyek, kispályás labdarúgás, arcfestés, íjászat is várta az ide látogatókat. A programok sokszínűségéről meséljenek a képek.
Rövid képes beszámolónkat az alábbi linken megtekintheti!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

További képeket talál ezen a linken:

Még több kép >>>

Iskolai évnyitó

A rákóczitelepi iskola 2014. augusztus 29-én százhat diák előtt tárta ki kapuit a 2014/2015-ös tanévre.
Iskolánk számára jelentős év az idei, hiszen az intézményi átalakításoknak köszönhetően tagintézményként folytathatjuk a munkát. Az iskola dolgozói már augusztusban az új tanévre, a diákok fogadására készültek, tanulóink pedig Fabók Lászlóné vezetésével az ünnepélyre. Kedves hangvételű bohókás versekkel lepték meg szüleiket, tanáraikat a 85. tanév elején.
Rövid képes beszámolónkat az alábbi linken megtekintheti!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévkezdés hírei:

Tankönyvosztás időpontja: Az első és második évfolyamos tanulóink a tanévnyitó ünnepély után vehetik át tankönyvcsomagjukat az osztályfőnöküktől. A felsőbb évfolyamok tanulói az első tanítási napon kapják meg tankönyveiket.

Javítóvizsgák időpontja: 2014. augusztus 25. (hétfő) 8.00 óra.

Ünnepélyes tanévnyitónkat 2014. augusztus 29-én (pénteken) 18.00 órakor tartjuk a Rákóczitelepi Iskolában.
Megjelenés: ünneplőben.

Első tanítási nap: 2014. szeptember 1. (hétfő). Ezen a napon csak osztályfőnöki órákat tartunk, tanulóink délig tartózkodnak az iskolában. Az alsó tagozatosok minden felszerelésüket hozzák magukkal! A felsősök tolltartót, órarendet, osztályfőnöki füzetet hozzanak.

Programajánló:

III. Rákóczi Fesztivál

Szeptember 13-án, szombaton, a Rákóczitelepi Vasas Sportpályán várunk mindenkit szeretettel!

Programok: DumaSzínház, zenés, táncos produkciók, tréfás jelenetek, ingyenes ugrálóvár, játékos versenyek, kispályás labdarúgás, arcfestés, íjászat, Dél-Békés Mentőcsoport roadshow-ja, tombola

További információk az iskola Facebook oldalán és falunapi plakátunkon!

A plakátot ITT megtekintheti! >>>



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!