A 2016-2017. tanév eseményei:


Ügyeleti napok

Iskolánkban a nyári szünet alatt a hivatalos ügyek intézésére az alábbi időpontokban van lehetőség:
július 5.
július 19.
augusztus 2.
augusztus 16.

A javítóvizsgát augusztus 22-én tartjuk.

Tanévzáró ünnepély iskolánkban

Iskolánk június 19-én, hétfőn zárta ünnepélyesen a 2016-2017-es tanévet.
Kissné Tarján Katalin évértékelése után tanulóink műsora, majd a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalmazása következett. Végezetül az osztályfőnökök a bizonyítványok kiosztásával búcsúztak el diákjainktól.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Elballagtak nyolcadikosaink

Díszbe-ünneplőbe öltözött iskolánk június 17-én.
A ballagtató szülők meglepetés-videón láthatták viszont gyermekeiket. Ezután ballagó nyolcadikosaink körbejárták iskolánkat, ünnepi műsorral búcsúztak itt maradó társaiktól, tanáraiktól, az iskola dolgozóitól, majd Kissné Tarján Katalin tagintézményvezető igazgató mondott beszédet.
Ezt követően a 7. osztályosok köszöntek el végzőseinktől. Az iskolai hagyomány részeként ballagóink egyedi, neveikkel ellátott kavicsot hagytak itt emlékbe, amelyből plakett készül és iskolánk aulájában kerül elhelyezésre a korábbi végzős osztályoké mellé.
Az ünnepség zárásaként a jelenlévő vendégek elkísérték búcsúzú tanulóinkat a sportpályára, ahol tovaszálló gyermekkoruk és új életük jelképeként egy-egy lufit bocsátottak útjára.
Az idei évben 19 diák ballagott el iskolánkból, ketten szakgimnáziumban, 17 fő szakközépiskolában folytatja tanulmányait.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Családi Sportnapot tartottunk

Hamisítatlan nyári időjárás köszöntötte iskolánk sportnapjának résztvevőit.
A hagyományos, diákokat és hozzátartozókat egyaránt megmozgató rendezvényünkre május 19-én délelőtt került sor.
A résztvevőket a hirtelen jött melegen kívül a programok is megizzasztották - életkortól függetlenül mindenki talált mozgáslehetőséget.
Az iskolánk tanulói egy "sulikör" lefutásával kezdték a napot, majd közös aerobikkal folytatták a bemelegítést. A délelőtt folyamán váltóversenyek, kötélhúzó- és focibajnokság szerepelt a látványosabb, szurkolásra is lehetőséget adó sportágak között, de a csendesebb, kisebb mozgásintenzitásra vágyók is találtak elfoglaltságot. Egy 10 feladatból álló pontgyűjtő játék során olyan mozgásformákat próbálhattak ki, mint a darts, a falmászás, a csocsó, a ping-pong vagy a teke. Akiknek mindez kevésnek bizonyult, azok közlekedési ismereteiket és kerékpáros ügyességüket is próbára tehették, esetleg választhattak papírsárkány-készítést, melynek röptetésére a sportnap végével kezdődő hétvége ad lehetőséget.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Kék Bolygó Hete

Iskolánkban április 27-én került megrendezésre a Kék Bolygó Napja, mely az intézményben zajló egyhetes rendezvénysorozatot zárta. A hét bolygónk védelmének jegyében telt.
A zárórendezvényen különleges programok várták a gyerekeket. Többek között aszfaltrajzverseny, plakát készítés, kvízjáték, fizikai kísérletek és logikai játékok tették változatossá a napot. A Városgazdálkodási Kft. előadója beszélt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és lehetőségeiről, így tanulóink az ilyen irányú tudásukat is bővíthették.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Fenntarthatóság hete

Iskolánkban április 24. és 27. között került megrendezésre a Fenntarthatóság hete.
A 2017. évi Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósul meg. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztésen iskolai keretek között. A korosztályokhoz igazított témák tanórai és tanórán kívüli programokkal valósult meg.

Első osztályosok beíratása!

A 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratásra iskolánkban az alábbi időpontokban kerül sor:
2017. április 20-án (csütörtökön) 8.00 órától 19.00 óráig,
2017. április 21-én (pénteken) 8.00 órától 18.00 óráig.

A beíratással kapcsolatos további információk elérhetőek ezen a linken >>>

Hit- és erkölcstan oktatás

A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 182/A. (3) értelmében az iskola honlapján és a helyben szokásos módon nyilvánosságra hozza az intézményünk 2017/2018-as tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló egyházi jogi személyek megnevezését, és az iskola székhelye,feladatellátási helye szerint illetékes képviselőjének nevét, címét. Ezek a következők:

Orosházi Evangélikus Egyházközség
Ördög Endre lelkész
Cím: 5900 Orosháza,Thék Endre u. 2.
Honlap: http://oroshaza.lutheran.hu/

Római Katolikus Egyház
Iványi László plébános
Jézus Szíve Plébánia
5900 Deák Ferenc u. 18.
Honlap: http://www.oroshaziplebania.hu

Szépíró verseny iskolánkban

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézménynek pedagógusai hagyományteremtő szándékkal, 2017. március 30-án első alkalommal rendezték meg a szépíró versenyt, melyen az összes tagintézmény képviseltette magát. 4 korcsoportban 19 gyerek vetette bele magát a munkába. Minden tanuló igyekezett hozni legjobb formáját; gyönyörű külalakú pályamunkákat értékelhettek a zsűritagok.

Eredmények:
I. korcsoport
1. Bartók Petra 2d Czina Sándor Tagintézmény
2. Németh Nikoletta 2.e Czina Sándor Tagintézmény
3. Kolompár Dzsenifer 2.e Czina Sándor Tagintézmény

II. korcsoport
1. Baki Nóra 4.g Czina Sándor Tagintézmény
2. Baricsa Bettina 4.d Rákóczitelepi Tagintézmény
3. Albert Balázs 3.d Rákóczitelepi Tagintézmény

III. korcsoport
1. Vass Máté 6. e Czina Sándor Tagintézmény
2. Fodor Gréta 6.d Rákóczitelepi Tagintézmény
3. Rostás Mercédesz 6.e Czina Sándor Tagintézmény

IV. korcsoport
1. Horváth Viktória 8.d Rákóczitelepi Tagintézmény
2. Kvak Bendegúz 8.c Czina Sándor Tagintézmény
3. Gulyás Szabó Bence Czina Sándor Tagintézmény

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

"Tehetségek Magyarországa"

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége a "Tehetségek Magyarországa" című EFOP-3.2.1-15-2016- 00001 projektre iskolánk sikeres pályázott, melynek keretébe 18 tanulónk vehet részt matematika-logika csoportos tehetségsegítő tevékenységben.

A szabadságharcra emlékeztünk

Iskolánk március 14-én reggel emlékezett meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
Tanulóink az ünnepi műsor során felelevenítették a forradalom legismertebb mozzanatait, a zenei aláfestéssel vetített képek pedig a forradalmi hangulatot hozták pár percre iskolánk falai közé.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Szülő-pedagógus Fórum a KIP-ről

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola szokásos Szülő-pedagógus Fórumán ez alkalommal tagintézményünk - Orosházán még különleges - programja, a KIP került a figyelem középpontjába. A Komplex Instrukciós Programot az elmúlt tanévben vezettük be iskolánkban.
Segítségével a tanítási órák jelentős részét élményközpontú, tapasztalati úton való ismeretszerzésen alapuló feladatokkal tehetjük változatossá.
A módszer alkalmazásával sikerélményhez juttathatjuk a különböző képességekkel rendelkező tanulókat, miközben fejlődnek szociális kompetenciáik, megtanulnak együttműködni, segítséget adni és kapni.
A március 6-án megrendezett fórumon Kissné Tarján Katalin tagintézményvezető-igazgató tartott előadást a tanítási módszerről, majd az érdeklődők rövid videót tekinthettek meg egy KIP-es tanóráról. A programot tanulóink saját élményeikről szóló előadása színesítette.

Második Pénz7

Iskolánk idén vett részt másodszor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos Pénz7 rendezvényen. A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hetére március 6. és 10. között került sor. Célja felhívni tanulóink figyelmét a pénzzel való tudatos gazdálkodásra. A témahét a játékos "bankolás" mellett, a vállalkozói kompetencia fejlesztésére és a vállalkozói ismeretek élményalapú megismertetésére is lehetőséget adott. Megvalósítására osztályfőnöki órákon került sor.


Nyílt nap

2017. február 23-án (csütörtökön) nyílt napot tartunk iskolánkban.
9 órától matematika és barkács foglalkozást tekinthetnek meg az érdeklődők.
Szeretettel várjuk az óvodásokat és szüleiket!

Elűztük a telet!

Farsangi műsorunk télbúcsúztató-tavaszköszöntő rituáléval indult. A zajos utcai felvonulás után Kiszebáb-égetéssel igyekeztünk elűzni a telet.
Ezt követően táncos produkciók szórakoztatták a közönséget, majd a jelmezesek felvonulásával folytatódott műsorunk.
A legjobban sikerült jelmezek között láthattuk a gyufásdoboz-emberkét, Olaf-ot, a hóembert, de találkoztunk hőlégballonnal, Lúdas Matyival és óriással is.
Ezután az iskola pedagógusai és a szülői munkaközösség tagjai lepték meg kacsatáncukkal a gyerekeket.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Öko-hír újra!!!!

Az OzoneNetwork tévé idén is díjazta azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. Iskolánk Öko szakköri munkája bronz fokozatot nyerte el a sikeresen benyújtott pályázaton. Az Öko szakkör konkrét környezettudatos innovációt valósít meg. Működése során törekszik arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után, kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést. A kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos, példaértékű megoldások születtek és születnek.

Az oklevelet nagy méretben itt tekintheti meg! >>>

Öko-hír!!

2016 december 16-án iskolánk sikeres pályázatbenyújtás után második alkalommal is elnyerte az Ökoiskola címet.

Az oklevelet nagy méretben itt tekintheti meg! >>>

Szakmai nap iskolánkban

Intézményünk 2016. november 25-én Alsós Szakmai Napot szervezett "Élmény a borítók mögött" címmel. Kiemelt témája az iskolában második éve alkalmazott Komplex Instrukciós Program (KIP) bemutatása volt. A Komplex Instrukciós Program olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.
A rendezvény keretében egy KIP-es órát látogathattak az érdeklődő pedagógusok és szülők.
A Szakmai Nap díszvendégeként köszönthettük Kóródi Bencét, az alsós magyar nyelv és irodalom kísérleti tankönyvek vezető szerkesztőjét, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársát.
A tanulók rendhagyó olvasás óra keretében személyesen tehették fel kérdéseiket a szerkesztő úrnak a kísérleti tankönyvek összeállításával kapcsolatban.
A programsorozat "Kerekasztal" beszélgetéssel folytatódott. Az eszmecserét "Egymásra épülés és újszerűségek az OFI új fejlesztésű olvasás, írás, nyelvtan és fogalmazás taneszközeiben 1-4. évfolyamon" címmel Kóródi Bence tankönyvszerkesztő vezette.

A rendezvényen készült képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Nyílt nap:

2016. november 24-én (csütörtökön) nyílt napot tartunk iskolánkban.
November 25-én (pénteken) pedig alsós szakmai napot rendezünk. Vendégünk Kóródi Bence tankönyvíró lesz.

Hagyományőrző nap

Tagintézményünk 2016. október 28-án rendezte meg szokásos Hagyományőrző napját, melyen Zrínyi Miklós korába utazhattak vissza a gyerekek. A kortörténeti megnyitó után a tanulók egy animációs filmet tekinthettek meg, majd kezdetét vette az "ostrom". Az osztályok – kezükben egy korhű zászlóval – kirohantak a "várból".
A nap további részében az iskola tanulói zászlóaljakba rendeződve 10 állomáson tették próbára tudásukat, erejüket. A Zrínyi Miklós-tárlat megtekintése után a vitézek lovaspárbajoztak és egyéb erőpróbákat kellett kiállniuk, hogy a lehető legtöbb tallér kerülhessen tarisznyájukba.
Korabeli címerkészítés, valamint aszfaltrajz készítése közben megmutatkozott a tanulók kreativitása.
A "Kézenfogva" Program keretében a Bácska utcai óvoda nagycsoportosai is betekintést nyerhettek ebbe a különösen színes történelmi korszakba, korabeli ékszereket készíthettek újrahasznosított alapanyagokból.
A rendezvény egy közös körtánccal zárult. Az őszi időjárás is kedvezett, az ostrom győzelemmel zárult, a vitézek diadalmaskodtak.

Október 23.

A nyolcadik osztály ünnepi műsorában, gondolatban visszamentünk az időben.
A magyar történelem egyik legjelentősebb eseményére emlékeztünk, amely 60 évvel ezelőtt, 1956. október 23.-án kezdődött. Tanulóink ünnepi műsorukban felidézték az akkor lezajlott eseménysorozatot, melynek hatása máig érezhető.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Szelektív hulladékgyűjtés.

Tagintézményünkben október 14-én szelektív huladékgyűjtést szerveztünk. Iskolánk tanulói már hetekkel korábban járták a településrész utcáit és igyekeztek minél több helyről összegyűjteni a felesleges papír és műanyag hulladékot. A program kiválóan illeszkedett iskolánk ÖKO-iskola profiljába.


Október 6.

Iskolánk is megemlékezett az Aradi vértanúk kivégzésének napjáról.
Az ünnepi műsorról készült képeinket megtekintheti a galériák között.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

V. Rákóczi Fesztivál

Jubilált a rákóczitelepi falunap szeptember 24-én. Az eseményt tizedik alkalommal rendezték meg a Vasas Sportpályán és ötödik éve viseli a Rákóczi Fesztivál elnevezést.
Egész nap színes programok várták a kilátogatókat.
A városrész legidősebb és legifjabb lakóinak köszöntése mellett kiosztásra került a Rákóczitelepért Emlékplakett. Ebben az évben önzetlen és tevékeny munkájukért Gál János és felesége vehette át a díjat.
A délelőtt során vidám előadásokkal, zenés táncos produkciókkal szórakoztattak a fellépők. Nagy érdeklődés övezte az ezúttal is megrendezett "Lyukadjon a háló" névre hallgató focitornát. A vállalkozó szelleműek az íjászatot is kipróbálhatták, a kicsiket pedig arcfestés, ugrálóvár és különböző kreatív foglalkozások várták.

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévnyitó

2016. augusztus 31-én 18.00 órakor ünnepélyes keretek között megnyitottuk a 2016/2017. tanévet.
Helyettünk beszéljenek a képek az eseményről!

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévkezdés hírei:

V. Rákóczi Fesztivál:
2016. szeptember 24.

Iskolai úszásoktatás:
2016. szeptember 5-9.(hétfő-péntek) délelőttönként.
Az érintett osztályok: 2.d, 3.d és 4.d

Első tanítási nap:
2016. szeptember 1. (csütörtök).
Ezen a napon csak osztályfőnöki órákat tartunk, tanulóink délig tartózkodnak az iskolában. Az alsó tagozatosok minden felszerelésüket hozzák magukkal! A felsősök tolltartót, órarendet, osztályfőnöki füzetet hozzanak.
Az étkezéshez és a napközis ellátáshoz szükséges nyilatkozatokat kérjük, feltétlenül hozzák magukkal és 9 óráig az osztályfőnököknek adják le! Csak ebben az esetben tudunk péntekre étkezést biztosítani!

Tankönyvosztás időpontja:
2016. szeptember 1. (az első tanítási napon)

Ünnepélyes tanévnyitónkat
2016. augusztus 31-én (szerdán) 18.00 órakor tartjuk a Rákóczitelepi Iskolában.
Gyülekező: 17.45-kor.
Megjelenés: ünneplőben.

Javítóvizsgák időpontja:
2016. augusztus 23. (kedd) 8.00 óra.



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!