A 2018-2019. tanév eseményei:


A tanév zárása:

A 2018/2019. tanév ünnepélyes tanévzárójának időpontja: 2019.06.21. (péntek) 18:00 óra
Megjelenés ünneplőben, 17.45-kor!

A nyolcadik évfolyamosok ballagásának időpontja: 2019.06. 15 (szombat ) 08:30 óra
Kérjük a Tisztelt Szülőket, Rokonokat, Vendégeket, hogy virágaikat 8 óra 5 percig adják át a gyerekeknek!

Általános iskolai beíratkozás

A 2019/2020. tanévre történő beíratásokra intézményünkben az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11-én (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12-én (pénteken) 8.00 órától 18.00 óráig

Részletek letölthetőek itt >>>>

Családi Sportnapot tartottunk

Az időjárás kegyesnek bizonyult és kellemes, napsütéses időjárás köszöntötte iskolánk sportnapjának résztvevőit.
A hagyományos rendezvényünkre május 17-én délelőtt került sor.
A résztvevőket a melegen kívül a programok is megizzasztották - életkortól függetlenül mindenki talált mozgáslehetőséget.
Az iskolánk tanulói egy "sulikör" lefutásával kezdték a napot, majd közös bemelegítéssel folytatták. A délelőtt során váltóversenyek, "Iskolai Leg-Leg" verseny szerepelt a látványosabb, szurkolásra is lehetőséget adó sportágak között, de a csendesebb, kisebb mozgásintenzitásra vágyók is találtak elfoglaltságot. Egy 10 feladatból álló pontgyűjtő játék során olyan mozgásformákat próbálhattak ki, mint a darts, a falmászás, a csocsó, a ping-pong vagy a petanque. A mozgásos tevékenységek közötti pihenőben pedig időt szakíthattak a békéscsabai Kollabor Természettudományos Élményközpont előadására.

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Természetismeret verseny

2019. március 27-én, szerdán iskolánk részt vett az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola által szervezett Komplex Természettudományos verseny II. kategóriájában (5-6. évfolyam)
Tagintézményünket Baricsa Bettina (6.d), Bózó Balázs (5.d), Farkas Réka (5.d) és Szepesi Attila (6.d) képviselték.
Csapatunk 5. helyezést ért el az igen erős mezőnyben!
Gratulálunk nekik!

Az oklevelet itt megtekintheti >>>

Kék Bolygó hete

Intézményünk idén is megrendezte a Kék Bolygó hetét. Idén a Fenntarthatósági héttel kötöttük össze, hiszen a téma erre kiváló lehetőséget adott.
Tanulóink a hét során minden délután részt vehettek valamilyen a környezetvédelemhez, a fenntartható életmódhoz köthető programon. Ültettünk növényeket, csíráztattunk magokat, készítettünk rajzokat és matricákat, de az egészséges életmód sem szorult a háttérbe a tevékenységek során.
A programsorozat zárására péntek délután került sor.

ZöldOkos Kupa

"Színezd zöldre a sulis hétköznapokat, vegyél részt Te is a 2019-es ZöldOkos Kupán!" Ezzel a szlogennel indult útjára a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó versenysorozat az idei tanévben.
A 3 online forduló kérdései szorosan kapcsolódtak a 2018/2019-es Fenntarthatósági Témahét témáihoz: a közösségi közlekedéshez, a vízhez és a fenntarthatósághoz.
Iskolánk Öko Iskola, így természetes volt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is megmérettetjük magunkat. Zöld Ászok nevű csapatunk tagjai, Plenter Mónika, Farkas István, Ella Vivien 8.d osztályos tanulók sikeresen vették az akadályokat; az online fordulókon tovább jutva megyei 2. helyezettként képviselték iskolánkat a Szarvason megrendezésre kerülő megyei döntőn, amelynek időpontja stílusosan a Víz világnapjára esett.
Az orosházi régió egyetlen csapata számára az izgalom azonban nem ért véget, hiszen kitartó munkájuknak köszönhetően remélhetőleg előttük áll még a regionális döntő is.

Iskolai farsang:

A télűzést a falu utcáin kezdték meg iskolánk tanulói. Kiabálva, kereplőzve, síppal-dobbal hangoskodva vitték végig az előző napok során elkészített kiszebábut, mely végül - a hagyományoknak megfelelően - a máglyán végezte.
Ezt követően a jókedv, a móka és a vigalom vette át a terepet, így megkezdődhetettek az osztályok bemutatkozó műsorai. A zenés-táncos előadások a legkisebbek kannibál-táncával kezdődött, majd a 3. osztályosok Emoji-figurái mutatták be a hangulatok és érzések teljes tárházát.
A továbbiakban a felsőbb évesek produkcióival folytatódott a mulatás, majd az egyéni jelmezesek felvonulása következett. A 25 maskarás közül a Papírmodell kapta a letöbb szavazatot, a Coca.Cola lány a 2., a Karate Kölyök pedig a 3. helyen végzett.
Az eredményhírdetést a tombolahúzás követte, amellyel zárult a rendezvény.

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

II. Vers és mesemondó verseny - Összintézményi forduló

2019. február 15-én megrendeztük az összintézményi fordulót. A kitöltött jelentkezési lapok alapján a Czina Sándor Általános Iskolát nyolc tanuló, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát öt tanuló, a Rákóczitelepi Tagintézményt nyolc tanuló képviselte.

A zsűri és a hallgatóság örömére a tanulók bebizonyították bátorságukat, ügyességüket. Válogatott, igazán kedves, olykor humoros, szép versek hangzottak el.

A zsűri véleménye alapján az alsó tagozatos tanulók esetében:
1. helyezett Nagy Virág 3.d - Rákóczitelepi Tagintézmény
2. helyezett Ilucán Bianka 4. e - Czina Sándor Általános Iskola
3. helyezett Sajtos Gergő 2.c - Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Különdíjban részesült: Györgyi Edina 3. e - Czina Sándor Általános Iskola
Pintér Evelin 3. d - Rákóczitelepi Tagintézmény

A felső tagozatos tanulók esetében:
1. helyezett Kolompár Eszter 5.e - Czina Sándor Általános Iskola
2. helyezett Simondán Amanda 6.d - Rákóczitelepi Tagintézmény
3. helyezett Görgényi Krisztián 5.d - Rákóczitelepi Tagintézmény
Külön díjazott: Ilucán Nikoletta 7. g - Czina Sándor Általános Iskola tanulója.

Őszintén gratulálunk minden résztvevőnek, díjazott vers- és mesemondónak!

Vers és mesemondó verseny

2019. január 30-án második alkalommal rendezett vers és mesemondó versenyt tagintézményünk. Iskolánkban 20 fő SNI és 12 fő BTMN – es tanuló vállalta az ezzel járó felkészülést, élményt és megmérettetést. Mottóul Csukás István egyik gondolatát kölcsönöztük: " A jó mese olyan, mint a jó vers, kicsit elemelkedik a földtől."
A tanulók szabadon választott verssel, verses mesével készültek és álltak a hallgatóság elé. Gratulálunk minden részvevőnek, s a díjazottaknak!

A zsűri véleménye alapján az alsó tagozatos tanulók esetében:
1. helyezést ért el - Pintér Evelin 3.d
2. helyezést ért el – Nagy Virág 3.d
3. helyezést ért el - Nagy Márió Arnold 2.d
Külön díjazott: - Balázs Krisztofer Máté 2.d

A felső tagozatos tanulók esetében:
1. helyezést ért el – Simondán Amanda 6.d
2. helyezést ért el – Baricsa Bettina 6.d
3. helyezést ért el – Görgényi Krisztián 5.d
Külön díjazott: Szűcs Bence 8.d

A helyezettek képviselhetik iskolánkat 2019. február 15.-én, a Rákóczitelepi Tagintézményben megrendezésre kerülő összintézményi fordulóban, ahol már három iskola tanulóinak szurkolhatunk.

Karácsonyi ünnepség:

Az iskolai karácsonyi ünnepségre december 21-én került sor. A hangulatot tanulóink családias légkörben alapozták meg, az alsó tagozaton karácsonyi játszóházat szerveztek, a felső tagozaton csapatépítő játékokkal, karácsonyi zene hallgatásával töltötték el a koradélelőttöt.
10 órától közös műsorra gyűltek össze tanulóink, ahol a Mandula Színház zenés műsora és Béres Erika karácsonyi fellépése között az osztályok és az óvodások is bemutatkozhattak produkcióikkal. Betlehemezés és táncos fellépők színesítették a repertoárt.
Végezetül karácsonyi dalok közös éneklésével búcsúztak egymástól és a 2018-as évtől a jelen lévők.

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Október 23:

Október 19-én, pénteken az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartottunk ünnepi megemlékezést.
Az iskola tanulói közül az 5., 6. és a 8. osztály tanulói vettek részt a megható műsorban, mely segített átérezni mindazt, amit elődeink érezhettek azokban a sorsfordító időkben.

19. Hagyományőrző nap:

Október 13-án tagintézményünk 19. alkalommal rendezte meg a korábbi években oly sikeres hagyományőrző napot.
A rendezvény idén Mátyás király személyét és korát idézte meg; Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575.évfordulójára emlékeztünk.
A résztvevők 10 állomáson keresztül kalandozva tisztelegtek múltunk nagy alakja előtt. Az aulában kialakított tárlaton visszautazhattak Mátyás király korába; a háttérben korabeli reneszánsz zenék teremtettek nosztalgikus hangulatot.
A helyszíneken tanulóink logikai játékokon keresztül szélesíthették látókörüket, erejüket korabeli vitézi próbákkal bizonyíthatták, őszi terményekből kirakhatták a nap mottóját; a Mátyás, az igazságos-feliratot.

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Szelektív hulladékgyűjtés:

Október 8-án intézményünk - hagyománnyinkhoz híven - idén is megtartotta az őszi papír- és PET palack gyűjtést.
Eredmények:
1. helyezett: 5.d - 40.4 kg/fő
2. helyezett: 6.d - 38,5 kg/fő
3. helyezett: 7.d - 26,6 kg/fő
Összesen 2199kg hulladékot gyűjtöttek tanulóink a nap során.

Az első helyezett osztály pizza jutalomban részesül a gyerekek nagy örömére.

Az Aradi vértanúkra emlékeztünk:

2001 óta október hatodika nemzeti gyásznap. Ezen a napon az állami lobogót félárbocra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót, az iskolákban megemlékezést tartanak.
Október 5-én intézményünk is megemlékezett az Aradon kivégzett 13 honvédtábornokról.
Iskolánk irodalmi összeállítással idézte fel a múlt örökségét, emlékműsorunk főhajtás volt az 1848-1849-es szabadságharc leverését követő kegyetlen megtorlás áldozatai előtt.
Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly nevét méltóságteljes csöndben sorolták fel tanulóink.

Európai Diáksport napja - 2018:

Intézményünk "Telepi háziverseny" néven idén is nevezett a nemzetközi rendezvényre.
A nap során a jelentkezők több versenyszámban mérhették össze ügyességüket. A versenyszámok kiválasztásánál ügyeltünk rá, hogy nemtől és kortól függetlenül képesek legyenek végrehajtani.
Az alsó tagozatosok kiütő játékokat játszhattak, a felső tagozaton ugrálókötél hajtás, hullahopp karikázás, célba dobás illetve célba rúgás közül választhattak a résztvevők.
Természetesen akár mindegyiken elindulhatott, aki több megmérettetésre vágyott.

A selejtezők során kerültek kiválasztásra a legügyesebbek, akik a délután folyamán a döntőben méték össze tudásukat.
Természetesen az előírt 2018 m-es távot is teljesítették a tanulók, mintegy "bemelegítésként".

A versenyszámok során az iskola összes tanulóját sikerült megmozgatni.

Tanévnyitó ünnepély:

Tagintézményünk 2018 szeptember 3-án, reggel 8 órakor nyitotta meg ünnepélyes keretek között a 2018/2019-es tanévet.
A tanulók műsora után Kissné Tarján Katalin tagintézmény-vezető igazgató ismertette az intézményt érintő változásokat és a tanév rendjével kapcsolatos információkat.

Az eseményről helyettünk beszéljenek a képek !

Látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Tanévkezdés hírei:

VII. Rákóczi Fesztivál:
2018. szeptember 22.

Az első szülői értekezlet időpontja:
2018. szeptember 7.(péntek) 16.30

Iskolai úszásoktatás:
2018. szeptember 4-10.(hétfőtől péntekig és a következő hét hétfőn) délelőttönként.
Az érintett osztályok: 2.d, 3.d és 4.d
Fürdőruháról, törölközőről, papucsról és váltó ruházatról kérjük gondoskodjanak!

Tankönyvosztás időpontja:
2018. szeptember 3. (hétfőn) - az első tanítási napon.

Az első tanítási napon 12 óráig tart a tanítás. Ezen a napon étkezést nem tudunk biztosítani, így tízórairól kérjük, hogy mindenki gondoskodjon gyermeke számára! Szeptember 04-től (keddtől) a tanítás 16 óráig tart, étkezés lesz, de ennek feltétele, hogy hétfő reggel 8.45-ig bejuttassák az étkezéshez szükséges nyilatkozatokat és a kedvezményre jogosító dokumentumokat! Étkezést csak ebben az esetben tudunk biztosítani!!!

Ünnepélyes tanévnyitónkat
2018. szeptember 3-án (hétfőn) - az első tanítási napon tartjuk. Kérjük tanulóinkat, hogy a bizonyítványukat hozzák magukkal!
Kezdete: 8.10-kor a Rákóczitelepi Iskolában
Gyülekező: 7.45-kor
Megjelenés: ünneplőben!



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!