A 2020-2021. tanév eseményei:


Tájékoztatás 12. életévüket betöltött tanulóknak, szüleiknek, gondozóiknak - 2021. 08. 18.:

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 12. életévüket betöltött tanulóknak a tanévkezdéskor lehetőségük van a COVID elleni védőoltás felvételére iskoláinkban is. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatónkat elérhetik internetes honlapunkon a
https://vmoh.hu/oldalak/covid.htm linken.
Kérjük, hogy akár igénybe veszik, akár nem az iskolai oltás lehetőségét, szándékukat minden esetben jelezzék vissza az iskola számára a jelentkezési lap legkésőbb 2021. augusztus 25-én szerdán 23:59-ig történő visszaküldésével a covid@vmoh.hu e-mail címre (vagy elektronikus lehetőség hiányában 2021. augusztus 25-én szerdán munkaidő végéig annak papír alapon iskoláink titkárságára történő BEÉRKEZÉSÉVEL)

Nyári ügyelet iskolánkban:

Az alábbi ügyeleti napokon 8:00-12:00 óráig tartunk ügyeletet:
Június 30. (szerda)
Július 14. (szerda)
Július 28. (szerda)
Augusztus 11. (szerda)

Tanévzáró ünnepély - 2021. 06. 18.

2021. június 18-án déluán hivatalosan is lezártuk a 2020/2021-es tanévet. Rendkívüli helyzetben egy furcsa tanév volt ez, ennek ellenére mind a pedagógusok, mind a diákok sikeresen vették a változások okozta akadályokat.
Idén 98 tanuló vehette át évzárónkon a bizonyítványát.
Jó pihenést kívánunk a nyárra!
Vigyázzatok magatokra!

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Ballagás - 2021. 06. 12.

Elérkezett a végzős osztályok által nyolc évig várt pillanat, a ballagás. Nyolc évig sürgették az időt, most mégis halogatnák a búcsúzást, hiszen ez az elválásról, valaminek a végleges lezárásáról szól. Ugyanakkor egy új életszakaszba lépnek, már igazán "nagyoknak" számítanak. Az elkövetkező hónapok a változásokról, új közösségekről, az ismeretlen izgalmáról szólnak.
Bízunk benne, hogy az eddig felhalmozott tudás, talpraesettség átsegítí őket a kezdeti nehézségeken és megtalálják új helyüket az életben!
Sok sikert kívánunk hozzá!

Képeinkért látogasson el a "Galériák" oldalunkra! >>>

Kinder Sport - 2021. június

Iskolánk a 2020/2021-es tanévben is csatlakozott a Kinder Joy of moving - A mozgás öröme EXTRA programhoz. A gyerekek osztályonként versenyeztek. Jutalmuk egy sportszer csomag volt.
Koszó Maja 3.d osztályos tanuló így élte meg ezt a délutánt:
"Egy szerdai délután sportversenyt rendeztek az iskolában. Volt ott célba dobás, futás, zsámolyról-zsámolyra ugrálás és babzsák dobás is. Két részre osztottak bennünket: piros és kék csapatra. Az egyik gyerek pedig a bíró lett. A kék csapatban öten voltak, én a piros csapatba kerültem, ahol csak négyen voltunk, ezért az egyik társam kétszer ment végig a pályán……Bár a küzdelem végén a kék csapat nyert, én nem voltam csalódott, mert jól éreztük magunk együtt sportolás közben."

Aktuális- 2021. 05. 09.

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!
A koronavírussal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk az érintetteket.
Az általános iskolákban 2021. május 10-től a felső tagozaton is megszűnik a digitális munkarend, így hétfőtől mind az alsós, mind a felsős tanulók a hagyományos, jelenléti oktatás munkarendje szerint járnak iskolába, teljesítik tankötelezettségüket.
Az iskolai étkezés 2021. május 10-től visszaáll a megszokott rendre.
Jó egészséget kívánunk!

Anyák napja- 2021. 05. 02.

Anyák napja alkalmából szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat a 4.a osztályos tanulóink műsorával, mely az alábbi linken érhető el: https://drive.google.com/file/d/1fE1JVgNJgSHHCZlwErW97bQzuFLS6Do5/view

Felhívás, kihívás

Orosháza újratelepítésének, a városalapítás 277. évfordulójának ünnepére az Orosházi Vörösmart Mihály Általános Iskola a digitális korhoz illő módon online formában is megemlékezik, illetve hívja fel a figyelmet az évfordulóra.
Az iskola az Actionbound nevű alkalmazással a megyében egyedülálló módon készít okostelefon vagy táblagép/tablet segítségével megoldható interaktív városbejáró útmutatókat, melyek kalandként, kihívásként is motiválják a sétára vágyókat, hogy megismerjék településünket.
A vörösmartysoknak volt már a Húsvéttal kapcsolatos kihívásuk, készülnek a közeljövőben tartandó madarak és fák napjára is hasonló "mászkálós" feladatmegoldó rejtvénnyel, de ma, április 24-én a városalapítást ünneplik.
A nyilvánosan elérhető kihíváshoz a vállalkozó jókedven, egy mobil eszközön kívül már csak az Apple App vagy a Google Play áruházból letölthető ingyenes "Actionbound app" alkalmazásra és kb. egy tanórányi időre lesz szükség.
Az alábbi linkről elérhető QR code segítségével már indulhat is - persze idén a járványügyi előírások szigorú betartásával - a városismereti kirándulás, melyen a város nevezetességei mellett a történetéből is kapunk egy (születésnap és járványhelyzet lévén most virtuális torta) szeletet:

https://en.actionbound.com/bound/oroshazaelso2021

Boldog születésnapot Orosháza!
Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

COVID - tájékoztatás- 2021. 04. 14.

Intézményi tájékoztatásunk a digitális munkarendről 2021. 04. 14-től a következő oldalon érhető el: https://www.vmoh.hu/oldalak/covid.htm

Tájékoztatás:

Az elsősök beiratkozásával kapcsolatos tájékoztatások a https://vmoh.hu/oldalak/beiskolazas.htm oldalon érhetők el, ahol megtalálható a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai személyes vagy online úton történő beiratkozás eljárásrendje is.
Tisztelettel várjuk a hozzánk beiratkozni szándékozó szülőket, gyermekeket.

Tájékoztató iskolánk 1. évfolyamára történő beiratkozásról:

Az 1. évfolyamra történő beiratkozásról szóló tájékoztatónkat az alábbi linken olvashatják!

Tájékoztató a beiratkozásról >>>>>

Szülők részére >>>>>

COVID-19 tájékoztatás:

A legfrissebb tájékoztatókat és oktatással kapcsolatos információkat a Székhelyintézmény honlapján az alábbi linken olvashatják!

Friss hírek >>>>>

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a márciusi időpontra meghirdetett ebédfizetések a jelenlegi helyzetre tekintettel elmaradnak. A digitális munkarend alatt étkezést kérő gyermekek - várhatóan a jövő héten - az ebéd átvételekor kapják meg a befizetésre szolgáló készpénz-átutalási megbízást (postai sárga csekkeket), a többiek számára a befizetés az áprilisban esedékes díjfizetéssel együtt kerül rendezésre.

Jó egészséget kívánva üdvözli önöket: az OVMÁI vezetése.

Iskolánk bemutatkozik:

Az alábbi képekről letölthető tagintézményünk bemutatkozó prospektusa nagy méretben:




Bemutatkozó kisfilmünket pedig itt tekinthetik meg:

2021. március - Pénz7:

2020/2021. tanítási évben ismét megrendezésre került a pénzügyi és vállalkozói témahét.
A PÉNZ7 időpontja: 2021. március 1-5. Az idei év témája: a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése az iskolákban.
Intézményünk osztályai a tanítási órák keretein belül, játékos formában, kreatív feladatokkal oldották meg a kihívást.

2021. február 19. - Farsang:

Ha nem is a megszokott módon, de farsangoltunk is.
A farsangi időszak mindenkinek a tél végét, a tavasz közeledtét jelenti. A szürke, hideg nappalokat egyre több napfény színezi be. Minden és mindenki a jó időt várja.
A kora délutáni óráktól kezdődően, kissé rendhagyó módon, osztályonként farsangoltunk. Kezdetnek az udvaron, régi hagyományunkat folytatva, elégettük a kiszebábot. Sajnos nem jöhettek szülők, vendégek, így az osztályprodukciók is elmaradtak az idén. Ettől függetlenül mindenki jól érezte magát. A gyerekek egy része vidám jelmezbe öltözött. A tantermekben kreatív programok zajlottak: vetélkedők, társasjáték, Activity színesítette a délutánt.

Örökös Ökoiskola lettünk:

Intézményünk a környezetvédelem érdekében végzett folyamatos és elhivatott tevékenységének köszönhetően idén elnyerte az Örökös Ökoiskola címet.

Az oklevelet ezen a linken tekinthetik meg: >>>>>

2020. december 18. - Karácsony :

Intézményünk a karácsonyt egy versekből, zenés produkciókból, színdarabból és zumba-bemutatóból álló műsorral ünnepelte. Bár idén ezt nem adhattuk elő élőben a szülőknek, de a Városi TV-nek köszönhetően így is megtekinthették az érdeklődők, hogy mivel készültek tanulóink.
Az adventi foglalkozásokat is megtartották az osztályok, ahol családiasan szűk körben karácsonyi díszeket készíthettek, zenét hallgattak és közösen játszhattak. A nap zárásaként az iskola alapítványának jóvoltából karácsonyi csomagokat vehettek át a gyerekek.

2020. december 6. - MIKULÁS:

Iskolánk saját, belső Télapót és Krampuszt alkalmazott az idei, rendkívüli helyzetre tekintettel.
Így minden tanulónkhoz akadálytalanul eljutott a mikuláscsomagja. :-)

2020. november - Egészségnevelési hónap:

A hónap során kiemelt figyelmet kapott intézményünkben az egészséges életmód.
A tantárgyi órák keretén belül igyekeztünk az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos információkat átadni tanulóinknak, de nagy segítséget jelentett az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodája által iskolánkhoz eljuttatott információs videók megtekintése is.

2020. november 6. - Pályaorientációs nap:

A nap fő céljaként az szerepelt, hogy tanulóink megismerkedjenek a szakmákkal és időben felkészítsük őket a pályaválasztás nehéz döntésére. Tettük mindezt osztályszintre bontva családias hangulatban, játékosan.
A programok között szerepeltek – a teljesség igénye nélkül - foglalkozásokhoz, régi mesterségekhez kapcsolódó játékos és rajzos feladatok, kommunikációs készséget fejlesztő játékok, kreatív feladatok, barkácsolás.

Október 23. - az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztünk:

Október 23. az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja.
Az idei évben a járványhelyzet miatt – hasonlóan a többi iskolai és nemzeti ünnephez – e jeles napra is rádiós emlékműsorral készültünk. Felsős diákjaink zenés, verses műsorát az osztályok tantermeikben hallgatták meg.

2020. október 22. Hagyományőrző nap - kicsit másképp:

Ha október, akkor Hagyományőrző Nap!
Járvány ide vagy oda, idén is megtartottuk, ha a szokásoktól eltérő módon is. Ebben a tanévben Kőrösi Csoma Sándor életével, utazásaival és kalandjaival ismerkedhettek meg iskolánk tanulói. A programot az osztályok szűk közösségeiben, játékos feladatokkal oldottuk meg.

2020. október 6. - Az Aradi vértanúkra emlékeztünk:

Tagintézményünk idén a 13 aradi vértanúra rádiós műsorral emlékezett.
Tanulóink zenés, irodalmi betétekkel tarkított műsorát az osztályok tantermeikben hallgatták meg.

Étkezéssel kapcsolatos tájékoztatás:

Az ebéd lemondásával kapcsolatos tájékoztatás ITT olvasható részletesen: >>>

Tanévkezdés hírei:

Ünnepélyes tanévnyitónkat 2020. szeptember 1-jén (kedden) - az első tanítási napon tartjuk.
Kezdete: 8.10-kor a Rákóczitelepi Iskolában
Gyülekező: 7.30 - 8.00
Megjelenés: ünneplőben!
Csak az 1. és 2. osztályos tanulók egy-egy hozzátartozója jöhet be az iskola épületébe!
Kérjük tanulóinkat, hogy a bizonyítványukat hozzák magukkal!

Tankönyvosztás időpontja:
2020. szeptember 1. (kedd) - az első tanítási napon.

Az első tanítási napon 12 óráig tart a tanítás. Ezen a napon étkezést nem tudunk biztosítani, így tízórairól kérjük, hogy mindenki gondoskodjon gyermeke számára!

Szeptember 02-án (szerda) csak a tanítási órák kerülnek megtartásra, napközi és étkezés még nem lesz!

Csütörtöktől indul az étkeztetés, de ennek feltétele, hogy kedden reggel 8.45-ig bejuttassák az étkezéshez szükséges nyilatkozatokat és a kedvezményre jogosító dokumentumokat! Étkezést csak ebben az esetben tudunk biztosítani!!!



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!