A 2021-2022. tanév eseményei:


Iskolai tanévzáró ünnepély

2022. június 18-án, szombaton tagintézményünk hivatalosan is lezárta a 2021/22-es tanévet. Megkezdődött - legalábbis a gyerekek számára - a már annyira vágyott vakáció!
Jó pihenést kívánunk nekik, a szüleiknek és júliustól természetesen a kollégáknak is!


A rendezvény fotóit megtekinthetik a Galériák oldalon >>>

Ballagási ünnepségp

2022. június 18-án útjukra bocsátottuk iskolánk nyolcadikos tanulóit. Megható ünnepség keretében köszöntek el tanáraiktól, diáktársaiktól, az iskola dolgozóitól és egymástól.
Kívánunk nekik sok sikert az életben és azt, hogy teljesüljenek vágyaik, álmaik!


A rendezvény fotóit megtekinthetik a Galériák oldalon >>>

Tájékoztatás

Intézményünkből 2022. június 18-án, 9.00 órakor ballagnak el végzős diákjaink.
A virágátadásra 8.10-től van lehetőség. Kérjük, a körülvonulás során már mellőzzék a virágok és ajándékok átadását!
A ballagási műsor után ünnepélyes tanévzárónkra kerül sor.
Megjelenés ünneplőben!
Szeretettel várunk minden kedves meghívottat!


Akire bűszkék vagyunk!

Németh László-díjban részesült Lénárd Lászlóné, iskolánk pedagógusa!
Kollégánk 2022. május 31-én vehette át miniszteri kitüntetését eddigi pedagógusi munkásságáért.
A díj azoknak a köznevelés területén nevelő-oktató pedagógiai munkát végző pedagógusoknak adományozható, akik munkásságuk során, a gyermekek harmonikus személyiségformálásában, a különleges gondoskodást igénylő gyermekek, tanulók segítésében elkötelezetten, kiemelkedő eredményességgel, odaadással hosszú időn át tevékenykedtek.
Tiszta Szívből Gratulálunk!


2022. május 31. - Iskolai úszásoktatás

Intézményünk május 31. és június 3. között szervezte meg az iskolai úszásoktatást az alsó tagozatos tanulóink számára.
A vízhezszoktatás és az alapok elsajátítása során rengeteg játékra is lehetőség nyílt.


2022. május 30. - Iskolánk vers- és prózamondó versenye

Intézményünk évek óta megrendezi vers- és prózamondó versenyét. Idén 16 bátor induló mérte össze tehetségét.
Eredményeikben rengeteg munka volt! Gratulálunk hozzá!


2022. május 14. - Városi Környezetvédelmi Vetélkedő

Városi Környezetvédelmi Vetélkedőn iskolánk 7.d osztályos tanulói, 4.helyezést értek el.
Gratulálunk eredményükhöz!


2022. május 13. - DÖK Gyermeknap

Iskolánk e májusi pénteken gyermeknapot tart az iskolai Diákönkormányzat közreműködésével.
A változatos programok mindenki számára szórakozást biztosítanak. Ingyenes ugrálóvár, lufifújás, vattacukor, kötélhúzás, váltóversenyek és egyéb sportos vetélkedők várják iskolánk tanulóit.
Sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is!


Plakátunk nagy méretben itt megtekinthető >>>

2022. április - Madárbarát iskola lettünk!

Mitől madárbarát a Mi iskolánk?
Mert gondoskodunk a madarakról: fészkelőhely odú kihelyezésével, madáretetők barkácsolásával, feltöltésével, paci szőr kifüggesztésével fészekrakáshoz. Közösen vigyázunk madarainkra.

2022. április - ÖKO-program

Olvasás népszerűsítése. Amennyiben akadnak olyan gyerekkönyvei, amelyekre már nincs szüksége, szeretettel várjuk iskolánkba.

2022. 04. 25-29. - Fenntarthatósági Témahét

Iskolánk idén áprilisban is részt vett a Fenntarthatósági Témahét eseményén. A hivatalos programot egyhetesre bővítettük, hiszen mi hagyományosan ekkor tartjuk a Kék Bolygó hetét is.
Ez idő alatt kiemelten foglalkoztunk a környezet védelmével, Földünk és a természet megismerésével. A játékos feladatok, rejtvények sora között ásvány- és kőzetkiállítást is rendeztünk, majd a hét eseményeit aszfaltrajz versennyel zártuk.

2022. 04. 29. - Twist Olivér

Intézményünk felsős tanulói közül tízen Szarvasra utaztak, hogy a Lázár Ervin Program keretében megtekintsék a Twist Olivér című előadást.

2022. április - Szépíró Verseny

Tagintézményünk idén is megtartotta hagyományos Szépíró Versenyét. Nemes küzdelemben az alábbi eredmények születtek:
I. korcsoport (3-4. évfolyam)
1. hely Bojcán János 4.d
2. Szabó Dzsesszika 4.d
3. Kanalas Szebasztián 3.d
2. korcsoport (5-6. évfolyam)
1. Nagy Anasztázia 6.d
2. Nagy Mercédesz 6.d
3. Nagy Virág 6.d
3. korcsoport (7-8. évfolyam)
1. Török Dávid 8.d
2. Albert Balázs 8.d
3. Bódi Amanda 7.d

Gratulálunk minden tanulónak!

Nyílt óra!

Tisztelt Szülők!
Lénárd Lászlóné leendő elsős tanító néni sok szeretettel látja az érdeklődő szülőket 2022. március 31-én tartandó nyílt óráján!


Részletek >>>

Tisztelt Szülők! - 2022.03. 28.

A 2022/2023. tanév iskolai hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos szülői döntés megkönnyítése érdekében, az egyházaktól kapott információkat az alábbi linkeken osztjuk meg Önökkel:


Hittan oktatók elérhetőségei: >>>

Információk a katolikus hittanról: >>>

Információk az evangélikus hittanról: >>>

Tisztelt Szülők!

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatás megszervezésével kapcsolatosan a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 182.A §(1.) bekezdése alapján az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményében 2022. március 10-én (csütörtökön) 15.45 órakor tartjuk a szülői tájékoztatót a 2022/2023. tanévre vonatkozóan.


Tisztelt Szülők, Támogatók!

Ezúton köszönjük, hogy az előző évben gondoltak ránk, s személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunknak utalták.A befolyt összeg az itteni tanulók életét könnyítheti.
Anyagilag segíthetünk a különböző rendezvények, versenyek lebonyolításában (ajándékok, jutalmak vásárlása, stb.), a tanulók év végi jutalmazásában, kirándulások szervezésében.
Kérjük, hogy 2021. évi személyi jövedelemadója 1%-át a fentiek jegyében adományozza alapítványunk javára.
Adószámunk: 18382732-1-04
Köszönettel:Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány a Rákóczitelepi Általános Iskola Tanulói Támogatására


FARSANG!!!

Iskolánkban február 18-án tartjuk télűző, tavaszváró programunkat. Az eseményre osztálykeretek között, ebéd után kerül sor. Tanulóink 15.45-kor mehetnek haza.
A gyerekeknek lehet hozni aprósüteményt, kekszet, szörpöt vagy üdítőt, ahogyan azt már az előző években is tettük. Aki jelmezzel készül, azt már a délelőtti tanítási órákra is felveheti! :-) A jelmezhez illeszkedő kiegészítők viselhetők: állarc, hajas díszek, szalagok stb.
A programra zsákbamacskával készülünk, ehhez már megunt, vagy új apróságokat szívesen fogadunk. Amennyiben a rendezvényt más módon szeretné támogatni, felajánlásait szívesen fogadjuk.
Köszönettel és tisztelettel: Kiss Gabriella tagintézmény-vezető igazgató
Orosháza, 2022. február 08.


Munkanap áthelyezés!!!!

2021. december 11. (szombat) munkanap!
TANÍTÁSI NAP!
"A" hét pénteki órarenddel haladunk.
Ezen a napon rövidített órákkal tanulunk. Ebéd után lehet hazamenni.
A buszosok a 13:00 órási busszal mennek.


2021. 12. 06. - Felhívás!

A téli szünet folyamán ingyenes étkezés lehetséges. Igénylésével kapcsolatos részletes információk megtekinthetőek az alábbi linken:

Felhívás >>>

2021. 12. 02. - Planet Budapest 2021.

Tagintézményünk örökös ÖKO-iskolaként elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is pályáztunk az ősz folyamán a Planet Budapest felhívására.
Beküldött pályázatunk sikeres lett, így december 2-án részt vehettünk 30 diákunkkal a Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon a Hungexpón.
A Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon a gyerekek meglátogatták a Te bolygód (Your Planet) interaktív ismeretterjesztő élményközpontot, ahol átélhették a lehetséges jövőt, megtapasztalhatták, milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, energiaellátása, illetve megismerhették a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszer-ellátás fontosságát is.

A programról részletesebb beszámoló olvasható az alábbi linken:

OrosCafé: Átélhettek egy lehetséges jövőt...


2021. 11. 26. - Kirándulás a Bréda kastélyhoz

2021. november 26-án iskolánk ötödik és hatodik osztályos tanulói a lőkösházi Bréda kastélyban vettek részt rendhagyó osztályfőnöki órán. A játékos foglalkozások témája a közösségépítés és a különböző típusú "másságok" iránti érzékenyítés, elfogadás.

2021. 11. Madáretetés

Iskolánk udvarának "téliesítése" jegyében több új madáretető került a fák ágai közé. A téli vendégek etetéséről a gyerekek gondoskodnak.


2021. 11. – Netfit

Az előző években az online oktatás miatt az országos fizikai-fittségi mérések (NETFIT) iskolánkban is elmaradtak. Idén a novemberi hónap során – kapcsolódóan az Egészségnevelési hónapunkhoz - elvégeztük a méréseket, melyek eredményeiből tanulóink megtudhatták, mennyire lehetnek elégedettek egészségi és fittségi állapotukkal.

2021. 11. 22-26. - Egészségnevelési hét

Ha november, akkor Egészségnevelési hét. Iskolánkban hagyományosan ezt a csendes, őszi hónapot használjuk fel arra, hogy különböző, - idén a járványhelyzetnek köszönhetően osztályszintű - programokon ismertessük meg tanulóinkat az egészséges életmód szabályaival és lehetőségeivel.
Természetesen most sem maradt el szokásos rajzpályázatunk. Az ÖKO iskola munkatervéhez illeszkedve az újrahasznosított anyagokból készült pályamunkákat is örömmel fogadtuk.
Gyermekjóga, stresszoldó játékok és meditációs színezők, mandalák készítése is porondra került, az Egészség kvíz során a tudásukat, az ünnepi asztal terítése közben pedig a kreativitásukat tehették próbára tanulóink.

2021. 11. 12. - Meghívó

Kedves érdeklődő nagycsoportos gyermekek szülei! Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket a "Cifra palota" programunkra!

Részletek programunkról >>>>>


2021. 11. 09. – Színházlátogatás

November 9.-én 7. és 8. osztályos tanulóink a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. meghívására színházlátogatáson vehettek részt.
A Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter nevével fémjelzett, félig mese – félig musical "besorolású" művet a vonyarcvashegyi Imre Sándor Szeretetszínház előadásában tekinthették meg.

2021. 11. 02. - Pályaorientációs nap

Iskolánkban az őszi szünet utáni első tanítási nap még nem a hagyományos oktatásról szólt. Pályaorientációs napot tartottunk, mely során tanulóink – természetesen életkoruknak megfelelő szinten – megismerkedhettek egyes szakmák jellemzőivel. Ez különösen a 7. és a 8. évfolyamosok számára bír fontos jelentőséggel, hiszen nekik nyakukon a pályaválasztás.
A nap folyamán Budavári Zsófi és Varga László tartottak előadást. Előbbi a Lótenyésztés, lovasterápia kérdéskörben, utóbbi a "Vadászat, mint foglalkozás" címmel nyújtott tájékoztatást. Előadását Varga László kisállatbemutatóval is kiegészítette.
Iskolaőrünk a Rendőrségről, mint szervezetről és a rendőri pályáról beszélt a gyerekeknek. Az osztályfőnökökkel pedig játékos rejtvények és feladványok közben mélyülhettek el tanulóink a témában.

2021. 10. 23. – Október 23.-ra emlékeztünk

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon iskolánkban is megemlékeztünk az 1956. október 23.-án történtekről. A rádiós műsorban az események ismertetése közben meghallgathattuk Nagy Imre eredeti az országhoz intézett rádiós beszédét is. A 7. osztály előadását irodalmi és zenei részletek színesítették.

2021. 10. 22. – Mandula Színház

Az őszi szünet előtt ismét intézményünkbe látogatott a Mandula Színház. A színészek közvetlen stílusa és a tréfás történet idén is elvarázsolta a kicsiket és kellemesen szórakoztatta a nagyobbakat. A gyerekeket elnézve megállapíthattuk, ismét jó móka volt!

2021. 10. 18. – TeSzedd!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósult meg. Iskolánk felső tagozatos tanulói egy kellemes hétfő délután tettek eleget a felhívásnak. Kezük nyomán megtisztult iskolánk környéke az eldobált szeméttől.

2021. 10. 12. és 14. – Meet and Code rendezvénysorozat

Kódolással a múltba - Kódolás a hagyományőrzés jegyében.
Az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány a Rákóczitelepi Általános Iskola Tanulói Támogatására az idei tanévben is programtervet adott be a Meet and Code rendezvénysorozatára.
Két eseménnyel neveztünk, melynek címe "Kódolással a múltba" volt.
2021. október 12-én és 14-én délután tartottuk meg a foglalkozásokat. A gyerekek a feladatokat online kapták, ezek ismertetése a könnyen elérhető jitsi meet felületén történt. A segítségadás, a megoldások visszaküldése is ebben a meetben volt. A rendezvénysorozatunkkal 400 Eurot nyertünk, melyen micro: bit robotkákat, programozást oktató könyveket és társasjátékokat vettünk. Ezeket az eszközöket tanulóink informatika és digitális kultúra tantárgyak oktatása, valamint szabadidős foglalkozásokon használhatják.

2021. 10. 08. – Szitakötő pályázat

A tavalyi tanévben iskolánk pályázott a Szitakötő folyóirattal való együttműködésre. A Hagyományőrző nap délutánján a folyóirat képviselője játékos foglalkozást tartott először tanulóinknak és a szülőknek, majd a tantestületnek. Ennek során megismerkedhettünk a Liget Műhely kiadványával. A folyóirat írásaihoz kapcsolódóan a tükörképpel és az önismerettel foglalkozó játékos feladatokat próbálhattunk ki.

2021. 10. 08. – Hagyományőrző nap

Idei rendezvényünk nyitott volt a családtagok számára is, így a gyerekek együtt kézműveskedhettek és játszhattak szüleikkel, testvéreikkel. A rendezvény komplexitását az adta hogy, csatlakoztunk a Világ Gyalogló Naphoz. Tanulóink és pedagógusaink egyaránt vállalták, hogy legyalogolnak öt kilométert a megtervezett útvonalon, így a reggeli órákban együtt tekintettük meg Rákóczitelep nevezetességeit, majd felderítettük a városszéli kukoricást. Az ehhez kapcsolódó kukoricatörést, -fosztást és -morzsolást nagyon élvezték a gyerekek.
A Népi Játékok Napjához kapcsolódóan a javasolt játékok közül iskolánk tanulói a Hopp Juliska.. játékot játszották el.

2021. 10. 06. – Megemlékezés Október 6-ról

Október 6.-án reggel az Aradi Vértanúkra emlékezve, ünnepséggel indítottuk a napot. A 8. osztály műsorából megismerhettük a történelmi tényeket, azt, hogy miképpen jutott az ország az Aradi tizenhárom kivégzéséig. Végül a szereplők egy-egy virággal hajtottak fejet hőseink előtt.

2021. 10. 05. – Kirándulás Budapestre

Október 5-én a 7. és 8. évfolyamosaink a fővárosba utaztak. Úti céljuk a Csodák Palotája volt, ahol az iskolában tanult természettudományos tantárgyakhoz kapcsolódó játékos, interaktív kiállításokat tekinthettek meg. Ezek segítségével a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika pedig érthetővé válhat, így könnyítve meg az iskolai tanulást.
A Richter Gedeon Tudományos Show látványos fizikai kísérleteivel különösen nagy elismerést váltott ki a gyerekekből.

2021. 10. 05. – Felhívás:

Az őszi szünetben ingyenes étkezés igénylésével kapcsolatos részletes információk megtekinthetőek az alábbi linken:

Felhívás >>>

2021. Szeptember 24. Európai Diáksport Napja:

Tagintézményünk idén is részt vett az Európai Diáksport Napon. Iskolánk minden tanulója teljesítette a diáksport napi táv lefutását néhány felnőtt kíséretében. A futás után az alsó és a felső tagozaton – életkoruknak megfelelően – különböző programokon vettek részt.
A felső tagozaton házibajnokságot szerveztünk több, a gyerekek által kedvelt, egyszerű versenyszámban, pl.:
- kosárra dobás,
- Mini "Toldi" (seprűnyél tartása időre),
- ülőtartás időre,
- dekázás
Az alsó tagozaton a futás teljesítése után 60 perces Zumba foglalkozáson vettek részt, majd a felsős versenyszámokba is bekapcsolódhattak.

Ünnepélyes tanévnyitónk:

2021. szeptember 1-jén, szerdán - az első tanítási napon 8.15-től hivatalosan is megkezdtük a 2021/2022-es oktatási évet.
Tagintézményünk vezetője, Kiss Gabriella ismertette a tanévvel kapcsolatos információkat, majd rövid verses, zenés műsorral tanulóink segítettek az új tanév indulásához illő hangulat megteremtésében.
Az ünnepség befejeztével osztályfőnöki órák vették kezdetüket.

Tanévkezdés hírei:

Ünnepélyes tanévnyitónkat 2021. szeptember 1-jén (szerdán) - az első tanítási napon tartjuk.
Kezdete: 8.15-kor a Rákóczitelepi Iskolában
Gyülekező: 7.45 - 8.00
Megjelenés: ünneplőben!
Az iskolába tanulónként egy hozzátartozó jöhet be, de az iskola épületébe nem léphet be!
Kérjük tanulóinkat, hogy a bizonyítványukat hozzák magukkal!

Tankönyvosztás időpontja:
2021. szeptember 1. (szerda) - az első tanítási napon.

Az első tanítási napon 12 óráig tart a tanítás. Ezen a napon étkezést nem tudunk biztosítani, így tízórairól kérjük, hogy mindenki gondoskodjon gyermeke számára!

Szeptember 02-án (csütörtök) csak a tanítási órák kerülnek megtartásra, napközi és étkezés még nem lesz!

Péntektől indul az étkeztetés, de ennek feltétele, hogy csütörtökön reggel 8.45-ig bejuttassák az étkezéshez szükséges nyilatkozatokat és a kedvezményre jogosító dokumentumokat! Étkezést csak ebben az esetben tudunk biztosítani!!!

Étkezéssel kapcsolatos tájékoztatás:

Az ebéd lemondásával kapcsolatos tájékoztatás ITT olvasható részletesen: >>>

Tájékoztatás 12. életévüket betöltött tanulóknak, szüleiknek, gondozóiknak - 2021. 08. 18.:

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 12. életévüket betöltött tanulóknak a tanévkezdéskor lehetőségük van a COVID elleni védőoltás felvételére iskoláinkban is. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatónkat elérhetik internetes honlapunkon a
https://vmoh.hu/oldalak/covid.htm linken.
Kérjük, hogy akár igénybe veszik, akár nem az iskolai oltás lehetőségét, szándékukat minden esetben jelezzék vissza az iskola számára a jelentkezési lap legkésőbb 2021. augusztus 25-én szerdán 23:59-ig történő visszaküldésével a covid@vmoh.hu e-mail címre (vagy elektronikus lehetőség hiányában 2021. augusztus 25-én szerdán munkaidő végéig annak papír alapon iskoláink titkárságára történő BEÉRKEZÉSÉVEL)



Az oldal optimális megjelenéséhez ajánlott böngészők: IE 6+, Mozilla Firefox.

Készült: 2011.10.20. | Készítette: Pirer Katalin | Az oldalon található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!